Alice in Wonderland

 Alice in Wonderland
D: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Alan Rickman

R: Tim Burton
Theatrical release: 5 March 2010
Box office: $116,101,023
Gen: Aventură, fantastic

By Andrei Cîmpan

Alice’s Adventures in Wonderland este povestea unei fetiţe care, urmărind un iepure în vizuina acestuia, ajunge pe un tărâm plin de creaturi fantastice, unde Alice trebuie să se confrunte cu diferite situaţii care-i pun caracterul la încercare.

Filmul mult aşteptat al lui Tim Burton spune povestea diferit faţă de cea pe care am citit-o, auzit-o sau văzut-o de atâtea ori. Alice, interpretată de Mia Wasikowska, este de această dată o adolescentă de 19 ani care se confruntă cu problemele din viaţa reală. Ea ajunge în Wonderland fără să ştie că a mai vizitat acest tărâm în copilărie şi că revenirea ei a fost mult aşteptată.

The Mad Hatter, interpretat de către Johnny Depp în stilul cu care ne-a obişnuit deja din filme precum seria Pirates Of The Carribbean sau Edward Scissor Hands, o ajută pe Alice să-şi îndeplinească misiunea, să o detroneze pe The Red Queen (Helena Bonham Carter) şi să o readucă la tron pe The White Queen (Anne Hathaway).

Acţiunea filmului este cel mult interesantă, dar previzibilă, efectele lăsând loc de mai bine, chiar dând impresia că avem de-a face mai mult cu o animaţie. Stilul caracteristic al lui Johnny Depp şi al Helenei Bonham Carter dau filmului impulsul şi magia care-i lipseşte din păcate din cauza scenariului şi a efectelor.

Multă reclamă, actori cunoscuţi pentru talentele lor şi un regizor care nu are nevoie de prezentare, nu au reuşit să mă impresioneze prea mult deşi am avut privilegiul de a-l vedea în 3D.

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Alice in Wonderland, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *