Alex Cross

Alex-Cross-Movie-PosterAlex Cross

D: Tyler Perry , Edward Burns , Matthew Fox
R: Rob Cohen
D: 1h 41min
Gen: actiune

În timp ce vizionam trailerul la acest film mi-am adus aminte de Law Abiding Citizen, dar spre desosebire de filmul cu Gerard Butler, Alex Cross e un film mult mai prost, plictisitor şi cu o interpretare de doi lei. Subiectul e un pic diferit, personajul negativ neavând aici nici o fărâmă de bunătate în el. E rău din cap până în picioare şi fără el, acest Piccaso cu cărbune în mână nu cred că aş fi rezistat până la finalul filmului. Interpretat de Matthew Fox, cunoscut pentru rolul principal din Lost, Piccaso e un asasin plătit, un tip care la prima vedere ai zice că suferă de cancer. E slab, chel, ridat, într-un cuvânt un urât ce te sperie când îl vezi pe stradă. Din fericire există o explicaţie pentru silueta lui Fox care ajunge să-l ajute pentru a ilustra şi mai bine nebunia acestui personaj.

Piccasso e un asasin angajat pentru o sumă mare să ucidă nişte oameni. Scena de bun venit implică o confruntare gen MMA. Aflam rapid ce despinderi are Picasso când omul leagă o femeie frumoasă şi începe să-i taie degetele unul câte unul. În joc intră detectivul/doctorul Alex Cross, un familist, un detectiv excelent cu un partener destul de obosit interpretat de Edward Burns. Cei doi poliţişti încep să-l caute pe nebun şi descoperă că următoare lui victimă e un bogătaş puternic. Are loc o primă confruntare între forţele bineleui şi forţele răului din care nimeni nu iese câştigător. Toţi ies puţini sifonaţi, însă Alex Cross intră în atenţia lui Piccaso, un iubitor al durerii şi al suferinţei. Ca să nu sufere singur, Picasso îi ucide soţia lui Alex şi o colegă de la birou. Scena este destul de importantă pentru că ne arată stofa lui Tyler Perry. Omul habar n-ar să transmită sentimente, habar n-ar cum să arate publicului că suferă. Faţa lui e la fel când râde şi când suferă. Are un poker face de nota 10, dar aici nu-l ajută cu nimic. Mai mult te enervează pentru că-ţi dai seama cât de prost e ca actor.

alex cross

După acest moment intens plin de emoţie şi cugetare spirituală, Alex începe să-l caute pe nenea astă rău. Într-un fel sau altul îl găseşte şi în cadrul confruntării decisive alte prostii ies la iveală. Bătut şi cu moartea prin apropiere, Alex reuşete cumva să învingă. În mod inexplicabil, Picasso ezită vreo 15 secunde când trebuie să ucidă. Probabil şi-a amintit brusc de viaţa de pe insulă, de vremuri când era un băiat bun care nu arătat ca un muribund tatuat. În aceste momente de meditaţie profundă, Cross are timp să-i fac felul nenorocitului odată pentru totdeauna.

Despre interpretare nu mai are rost să vorbesc deşi poate ar trebui să-l menţionez pe Jean Reno, care arată aici ca un pensionar cu prea mulţi bani şi prea mult teşut de grăsime.

Vizionarea filmului e o greşeală, cel mai probabil pe care mulţi dintre voi nu o ve-ţi mai face dacă citiţi rândurile mai sus. Filmul e atât de plictisitor că poate fi inclus cu uşurinţă printre cele mai proaste filme de acţiune ale anului.

Notă:3,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
 1. serghei
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *