After Life

After Life
D: Liam Neeson, Christina Ricci, Justin Long
R: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Theatrical Release: Apr 9, 2010
Durată: 1 h 37 min.
Gen: Dramă, horror, suspans

Ce înseamnă să fi viu; ce înseamnă să fi mort? Acestea sunt întrebările extrem de dificile la care acest film încearcă să răspundă. Acest thriller psihologic extrem de bine regizat şi cu o distribuţie remarcabilă, din care în evidenţă iese cel mai mult Liam Neeson, te ţine cu sufletul la gură până la sfârşit.

Terifiant şi ciudat, After Life ne prezintă povestea unui undertaker, Deacon ( Liam Neeson ) care are darul sau blestemul de a vorbi cu morţii care ajung pe masa sa. Lucrurile devin ciudate după ce pe masa sa ajunge Anna, o tânără profesoară care a avut un accident de maşină. Cu un calm desăvârşit, Deacon încearcă să o convingă pe Anna ( Christina Ricci ) că este moartă dar această nu acceptă acest lucru mai ales că toate lucrurile pe care aceste i le face, par mai degrabă specifice unui psihopat care droghează o persoană. Copleşit de durere şi cu sentimenul vinovăţiei în suflet, Paul ( Justin Long ) logodnicul Annei, tinde să creadă că Anna este încă în viaţă, iar acţiunile sale devin obsesive. Timp de trei zile, până la momentul înmormântării, Anna încearcă să scape din capela lui Deacon deşi acesta se străduieşte din răsputeri să o convingă că toate actele ei nu fac altceva decât să-i tulbure pe cei vii. Tensiunea se acumulează treptat, semnele specifice morţii şi gesturile lui Deacon te fac să crezi cu tărie că Anna este vie şi că totul este un joc bolnav în care un psihopat încearcă să îngroape de vii pe cei care nu au ştiut să aprecieze viaţa.

Deşi este un film care nu s-a bucurat de promovare, After life iese în evidenţă printr-o regie excelentă. Regizorul, construieşte tensiunea treptat fără însă a-ţi da de bănuit ce deznodămând a pregătit. Fiindcă vorbeşte despre moarte, regizorul a acordat o atenţie deosebită coloristicii, astfel că prezenţă obsesivă a anumitor culorii vine să întărescă misterul şi ideea unei lumi ciudate. Interpretarea oferită de actori este chiar foarte bună. Liam Neeson, cu calmul său specific face un rol extraodinar construind un personaj dualist pe care nu ai cum să nu îl deteşti deşi nu are nici o vină, iar Christina Ricci şi Justin Long ies în evidenţă prin uşurinţă cu care interpetează nişte personaje obsesive, care se agaţă de orice speranţă dar care nu îşi trăiesc cu adevărat viaţa. After life este un thriller psihologic captivant care merită atenţia oricărui fan al acestui gen sau a celor care iubesc filmele despre viaţa de după moarte.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
  1. Ionut
    | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *