The adventures of Tintin

The adventures of Tintin
D: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
R: Steven Spielberg
Release: 21 Decembrie 2012
US Box Office: $ 77,4 M
Durată: 1 h 44 min.
Gen: Acţiune, Animaţie

Mărturisesc că habar n-am cine a fost Tintin şi cine l-a creat. Probabil şi de aceea nu m-am înghesuit să văd filmul şi am fost un pic încântat când n-a prins nominalizările la Oscar. Cu toate aceste înainte să vizionez filmul regizat de Steven Spielberg am citit două trei chestii despre Tintin şi creatorul lui, pe care vi le împărtăşesc şi vouă. Conform celor de la Wikipedia, Tintin este personajul principal într-o serie de benzi desenate scrise belgian George Remi care au apărut prima dată într-un ziar france prin 1929. Succesul a fost uriaş şi în scurt timp ziarul care a publicat pentru prima dată benzile desenate a devenit Tintin Magazine. Prin anii 50 aventurile lui Tintin au fost adaptate şi pentru radio şi tv, numai că de atunci erou a intrat într-un con de umbră. Nici pe la noi nu s-a auzit mare lucru de acest personaj belgian până în zile noastre când americani, mai atenţi la ce este prin Europa s-a decis să-l promoveze.

The adventures of Tintin e un film plin de aventuri, un film asemănător cu un young Indian Jones cu un personaj mereu în pericol deşi nu cred că a trecut de vârsta majoratului. Alături de un pistol de mici dimensiuni, Tintin este însoţit de câinele său Snowy, un bulgăre de zăpadă capabil să îmblânzească un Rotweiler deşi lătratul lui mai mult încântă decât să sperie. Aventura lui Tintin începe când acesta cumpăra de la un târg o machetă după o navă celebră din secolul XVI care s-a scufundat. În scurt timp cineva încearcă să-l omoare pentru a pun mână pe comoară şi până Tintin realizează ce se petrece, se trezeşte într-o goană nebună după o comoară ascunsă. Alături de el şi Snowy, la aventură şi la spectacol mai contribuie şi câteva personaje, căpitanul Haddock şi Ivanovich Sakharine (Daniel Craig). Cei din urmă sunt urmaşi ai unor foşti căpitani de navă, rivali care s-au urât şi duelat până la ultima clipă.


Firul epic curge foarte repede. Nu ai timp să te dezmeticeşti bine că deja aventura începe. E ca şi cum ai avea în faţă un episod dintr-o serie celebră şi introducerile sunt abandonate pentru că nu-şi mai au rostul. Aventura, umorul şi situaţiile la limită sunt la tot pasul şi scot în evidenţă curajul şi ingeniozitatea lui Tintin. Efectele vizuale sunt reuşite, deseori lumea înconjurătoare dând impresia de real nu de ceva generat pe calculator. Numărul personajelor este destul de mare, unele îşi au locul iar altele nu, numai că dialogurile sunt destul de puţine, cuvintele fiind sacrificate în detrimentul aventurii.

The adventures of Tintin e un film pentru fanii Indiana Jones pentru cei care vor aventură şi mister într-o lume fără mult progres tehnic. Vizual e o încântare, dar în rest nu are nimic special.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *