Adam

Adam
D: Hugh Dancy, Rose Byrne, Frankie Faison
R: Max Mayer
Theatrical Release:Jul 29, 2009
Box Office: $2,121,118
Gen:dramă

Adam este titlul filmului. Adam este o persoană aparent normală care are vise, dorinţe, pasiuni dar care spre deosebire de noi toţi este mai închis în sine pentru că suferă de Asperger. Acest sindrom îl împiedică să aibă o interacţiune socială normală şi să acorde o atenţie deosebită propriei persoane. Dar toate aceste lucruri, nu îl diferenţiază foarte mult de cei normali ba chiar uneori îl ajută să fie mai bun decât noi toţi.

Lumea lui Adam se prăbuseşte treptat încă de la începtul filmului. Tătăl lui care l-a protejat de toate şi i-a găsit o slujbă, moare. Singur şi trist, lui Adam şi se mai frânge o aripă după ce şeful îl concediază nefiind în stare să relizeze că în firma sa lucra un geniu ce putea realiza aproape orice chestie în domeniul iginieriei electorinice. Într-o lume tristă care este pe punctul de a îi lua şi casa, Adam o întâlneşte pe Rose, o tânără educatore care este la început speriată de el. Dar şarmul deosebit şi inteligenţa îl ajută pe Adam să depăsească barierele impuse de sindrom astfel că Rose ajunge să-l iubescă.

Diferenţele dintre cele două lumi o determină pe Rose, rănită şi de problmele părinţilor, să-l ghideze pe Adam spre o nouă etapă din viaţa lui (o nouă slujbă şi o nouă viaţă în alt oraş), o etapă în care ea nu va fi prezentă pentru că nu a fost capabilă să accepte ideea că sentimentele nu pot fi exprimate tot timpul direct chiar dacă ele există.

Muzica perfect aleasă pentru fiecare moment din film, regia şi scenariul fac din Adam un film foarte plăcut care îţi dă speranţe şi care te face să te simţi bine într-o lume în care sentimentele sunt uneori exprimate prea uşor. De remarcat pe lângă cele mai sus amintite este şi intrepretarea lui Hugh Dancy care a demonstrat că poate fi un actor serios de care se poate ţine cont în viitor pentru orice proiect.

Notă: 9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Adam, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *