Act of Valor

Act of ValorAct of Valor

D: Roselyn Sanchez, Alex Veadov
R: Kurt Johnstad
Release: 5 iunie 2012
Durată: 1h 41 min
Gen: Actiune

Act of Valor e un film obscur, o producţie care s-a lansat direct pe DVD sau la tv. Cu toate acestea filmul mi-a adus aminte de genul comando, de filmele de acţiune cu trupe din forţele speciale, care pătrund în tabăra inamicului şi îşi riscă viaţa pentru a opri terorişti sau pentru eliberat pe cineva. Mi-a adus aminte de copilărie, de o perioadă când la o vârstă fragedă descopeream plăcerea filmelor. Pe atunci nu existau multiplexuri, internet şi zeci de posturi. Filmele mai noi sau mai vechi le vedeam pe unde apucam şi nu mai conta că actorii americani vorbeau limba germană. Filmele de acţiune erau atracţia principală, iar când din distribuţie făceau parte actualii boşorogi din The Expendables 2, plăcerea era maximă.

Fără să fie la fel ca filmele din trecut Act of Valor e un film de acţiune decent. Unul simplu făcut cu cap, fără să abuzeze de clişee sau de o ploaie de gloanţe. Din păcate are şi câteva minusuri, iar acestea se observă cel mai uşor în distribuţie, care conţine nişte musculoşi fără prea mult talent. Toţi sunt buni, dar numai când trag cu arma sau când lucrează în echipă, pentru că în rest gândurile şi interpretarea nu sunt diferite faţă de cele ale unor actori de telenovele. Dar să trecem peste interpretare şi să vorbim despre firul epic, centrat pe viaţa la muncă a unei trupe SEAL. Povestea începe cu o voce narativă, una apăsată care spune o poveste tristă, glorioasă despre un fost camarad de arme. Acţiunea începe la scurt timp şi ne artă cum se descurcă o echipă Navy Seal într-o misiune de eliberare a unui agent ţinut prizonier de traficanţi, care se dovedesc apoi a fi nişte terorişti. Părţile bune ale filmului sunt doar aici. Gloanţele nu zboară în stânga şi-n dreapta haotic, misiunea e gândită bine şi cele 10 sau 15 minute sunt o adevărată plăcere mai ales pentru fanii genului comando. După prima misiune, Act of Valor devine o chestie de propagandă, un film care să explice importanţa trupelor împotriva terorismului.

Nu are rost să va dau mai multe detalii sau să vă fac un sinopsis pe larg, pentru că Act of Valor e genul de film pe care sa-l urmăreşti doar dacă te plictiseşti foarte tare sau dacă ţi-e dor de filmele cu Chuck Norris, Stallone sau fostul guvernator.

Notă: 5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *