Abraham Lincoln

Abraham Licoln Vampire Hunter Abraham Lincoln – vampire hunter

Imaginaţia unora nu are limite şi văd că în lov de Van Helsing ne trezim cu Abraham Lincoln, vampire Hunter. Da e vorba de acelaşi personaj istoric, al 16-lea preşedinte al Americii, omul care a pus capăt sclaviei cu ajutorul războiului civil. Şi totuşi nu e acelaşi individ. Acest vânător de vampiri, familist, preşedinte al Americii şi-a început existenţa în imaginaţia unui individ pe nume Seth Grahame-Smith. Apoi într-o nuvelă şi spre final pe marile ecrane într-un film destul de decent. Unul mai bun ca alte porcării gen Jonah Hex, dar criticat probabil pentru faptul că s-a folosit de numele celui mai iubit preşedinte din secolul al XIX pentru a spune o poveste cu vampiri. Vizionarea poate fi chiar plăcută dacă în mintea noastră ne separăm de adevărul istoric şi-l privim pe noul Lincoln doar ca un personaj fictiv într-o lume populată şi cu vampiri.

Povestea începe când tânărul Lincoln sare în apărarea unui sclav. Incidentul atrage un conflict între tatăl lui Lincoln şi angajatorul său, un vampir puternic cu ură pe sclavi. Ca să se răzbune vampirul face o vizită nocturnă în dormitorul mamei. Din acel moment Lincoln visează la răzbunare şi când momentul este perfect visul se împlineşte. Numai că în loc să moară datorită unui glonte tras în cap, asasinul mamei sale se ridică. Adevărul despre vampiri iese la iveală şi Lincoln rămâne în viaţa datorită lui Henry, un vânător de vampiri. Treptat Lincoln devine şi el un vânător de vampiri, un individ cu un topor în mână capabil să reteze dintr-o singură mişcare trupul sau capul acestor creaturi. Confruntările sunt spectaculoase şi parcă sunt lipsite de kitch. Povestea continuă şi combină adevărul istoric cu imaginarul. Sătul să lupte numai noaptea fără ca cineva să ştie ce face cu adevărat, Lincoln începe să apeleze la cuvinte, la argumente şi în scurt timp ajunge ce de-al 16-lea preşedinte al americii. Conflicutul cu vampirii continuă, creaturile nopţii alimentînd sudul cu turpele de care are nevoie. Bătălia finală e între vii şi morţi şi Lincoln alături de singurii săi prieteni sunt singurii care pot shimba soarta.

Abraham Licoln Vampire Hunter e un film destul de copilăresc, dar e decent. Nu se exagerează în mod repetat, nu e plin de clişee şi tehnic se vede că oamenii au investit ceva bani. Despre interpretare nu prea are rost să vorbim la un astfel de film, însă Benjamin Walker merită felicitat pentru modul în care a reuşit să interpreteze un personaj capabil să domine atât cu toporul cât şi cu argumentele.

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
10 Comments
   • m@ri@n
    | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 1. m@ri@n
  | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *