Abduction

Abduction
D: Taylor Lautner, Alfred Molina, Antonique Smith
R: John Singleton
Release: 23 Septembrie
US Box Office: $28 M
Durată: 1 h 46 min.
Gen: Acţiune

Am văzut multe filme proaste despre spionaj, agenţi secreţi şi adolescenţi urmăriţi de criminali nemiloşi, dar Abduction parcă le întrece pe mai toate. Originalitatea lipseşte cu desăvârșire, scenariul parcă e scris de cineva care a văzut doare filme de acţiune numai cu adolescenţi, iar interpretarea este doar un pic mai decentă decât una oferită de distribuţia unui film cu actori amatori. Până şi titlul e ales aiurea pentru că nimeni nu este răpit în acest film. Analizând acţiunile personajului principal, ai zice mai degrabă că filmul ar fi trebuit să se numească Runaway sau Chasing Nathan, dar repet inspiraţia nu e punctul forte a acestui proiect.

În rolul principal îl avem pe Taylor Lautner, cunoscut sub numele de Jacob din Twilight Saga, sau mai bine zis admirat de adolescente şi nu numai pentru pieptul photoshopat. Atras de posibilitatea de a-şi arăta pieptul din nou, Lautner îl interpretează pe Nathan un adolescent tipic american, cu nişte părinţi bani şi care se prosteşte în public ori de câte ori are ocazie. Spre deosebire de alţii adolescenţi din filmele de acţiune, Nathan nu trece prin chinurile antrenamentelor pentru că de mic tatăl său a avut grijă de asta. Relaţia dintre cei doi e ciudată, tatăl comportându-se mai mult ca un antrenor decât ca un tată. Problemele şi le rezolvă prin antrenamente, prin confruntări directe lipsite de emoţie. Acţiunea începe când de la şcoală Nathan primeşte un proiect social. Alături de fata de vis a vis (atât de tipizată încât nu mai merită să o menţionez) , Nathan descoperă pe un site că el ar putea fi un copil dispărut în urmă cu mulţi ani. Întrebările nu primesc răspuns pentru că falşii părinţi sunt ucişi de nişte răufăcători plictisitori. Din acest moment Nathan este mereu pe fugă şi încearcă să scape ba de asasinii nemiloşi, ba de agenţii CIA în care nu se poate încrede. Scenele de luptă sunt plictisitoare, dialogul e pueril, iar finalul mai previzibil decât oricând.

Abduction nu străluceşte la nici un capitol, deşi din distribuţie fac parte şi actori buni – Alfred Molina, Maria Bello şi Michael Nyqvist (cunoscut pentru rolul din The girl with the dragon tatoo). Povestea e jenantă şi probabil singurii încântaţi au fost adolescentele moarte după acest actor.

Notă:2/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Abduction, 10.0 out of 10 based on 1 rating
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *