A Serbian Film

A Serbian film
D: Srdjan Todorovic, Sergej Trifunovic, Jelena Gavrilovic
R: Srdjan Spasojevic
Release: 13 mai 2011
Durată: 1 h 44 min.

Adina mi-a povestit la un moment dat de un film bolnăvicios, plin de sadism pe care din anumite motive l-am evitat. După un timp un alt cititor al blogului pe nume Winnetou m-a rugat să-mi expun punctul de vedere  despre acest Srpski film. Adevărul e că nu sunt sensibil şi că nişte scene cu femei violate şi ucise nu mă afectează (aşa tare), dar ceea ce am văzut în acest film a depăşit orice imaginaţie.

În esenţa ei omul e violent şi sadic, dar în acest film bolnăviciunea nu se reduce la violenţă fizică ci trece la cea sexuală. Violuri, snuff films sau alte chestiuni sadice pot fi date uitării, pentru că  filmul lui Srdjan Spasojevic îţi oferă ceva de neimaginat, ceva atât de bolnav încât dacă nu-ţi ștergi din memorie imaginile şi faptele sigur ajungi să discuţi cu un psihiatru. Acest coşmar sadic fără nicio  bariera, fără nici o cenzură a decenţei îl are în centrul atenţiei pe Miloş, un porno star retras, dar care este convins cu o sumă mare de bani să joace într-un film inedit. Primele cadre nu sunt cuminți (un sex oral în faţa unei puştoaice), dar şi aşa mi-a greu să cred că cineva bănuia ce urmează. De la scene de sex mai deocheate se ajunge la violuri şi crime dar în forme atât de degradante şi sadice încât spectatorului îi este greu să nu vomite, darămite să le urmărească atent.

Poate că Srdjan Spasojevic a vrut să sugereze altceva, poate că unele scene au făcut referire la Twin Peaks –ul lui David Lynch, dar ceea ce a ieşit a fost degradant, inuman şi bolnăvicios. Deşi unii spun că regizorul a vrut să sugereze prin această violenţă sexual de neimaginat suferinţa unui popor sfâşiat de războaie, eu mă îndoiesc de acest lucru şi cred că totul se rezumă la şoc şi dezgust (şi la verbele ce derivă din aceste cuvinte).

Pentru că îl consider de-a dreptul dezgustător vă recomand cu căldură să evitaţi acest film. Dacă totuşi vreţi să vedeţi cât de departe poate să meargă imaginaţia unui regizor (precis stimulată de dosare din arhiva poliţiei), atunci pregătiţi-vă să închideţi ochii şi să derulați des dacă doriţi să scăpaţi neafectaţi.

Notă: fără notă deoarece nu pot clasifica un astfel de film.
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
9 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *