A Nightmare on Elm Street – 2010

A Nightmare on Elm Street – 2010
D: Jackie Earle Haley, Kyle Gallner, Katie Cassidy
R: Samuel Bayer
Theatrical Release:Apr 30, 2010
Box Office: $48,479,560
Durată: 1 h 35 min
Gen: Horror
Share

Acest remake după ideea originală a lui Wes Craven chiar a fost un coşmar. Filmul este atât de previzibil, încât îţi dai seama cum stă treaba chiar dacă nu ai văzut originalul. Scenariul este lipsit de orice urmă de originalitate iar Frddy Krugger se aseamănă mai degrabă cu un grinch pârlit în timp ce cobora pe un horn sau în cel mai fericit caz cu Mason Verger ( acel tip care la sugestia lui dr Lector şi-a tăiat faţa şi a dat-o la câini ) din Hannibal. Nimic nu e de speriat în acest film probabil şi datorită faptului că toate scenele în care Freddy apare sunt copiate aproape cadru cu cadru, dar fără a reuşi să redea un pic de teroare.

Pe scurt filmul ne prezintă câteva crime dubioase ce se petrec într-un orăşel. Victimele sunt nişte adolescenţi care aparent nu au nimic în comun, ucişi în somn de un tip ars pe faţă cu nişte gheare metalice extrem de tăioase. Coşmarurile în care Freddy îi terorizează apar şi la alţii astfel că Quentin şi Nancy colegi de şcoală îşi dau seama că dacă adorm vor fi ucişi. Privaţi de somn şi urmăriţi de fiecare dată când aţipesc de Krugger cei doi încep să investigeze legăturile dintre victime. Investigaţia ne aduce surprize, surprize deoarece aflăm că Freddy este un fost îngrijitor de grădiniţă care avea o pasiune bolnavă pentru cei mici ( spre deosebire de original unde Freddy era un fost criminal notoriu de copii). După o serie de scene plictisitoare Nancy îşi dă seamă că poate să-l aducă pe Freddy în lumea reală pentru a-i face de petrecanie.

Deşi abaterile de la original sunt de-a dreptul stupide şi lipsite de inovaţie, lucrul care m-a deranjat cel mai tare este faptul că filmul nici măcar nu respectă locaţia spaţială. Aproape nici o crimă nu se petrece pe celebra stradă care a dat şi titlu filmului iar acest lucru nu poate ilustra decât o grabă a scenariştilor care s-au folosit de un mit pentru a scoate câteva milioane de dolari. Acestea fiind zise mi-e greu să găsesc ceva pozitiv la acest film aşă ca gândiţi-vă de două ori dacă mergeţi la acest film sau dacă o să-l închiriaţi.

Notă: 3/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
  1. Cristina
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *