A moment to remember

A moment to remember/Nae meorisokui jiwoogae
R: John H. Lee
D: Woo-sung Jung, Ye-jin Son
Gen: romance/dramă

Viaţa oricărui om este formată din mai multe perioade. În unele dintre ele suntem tineri şi nesăbuiţi, în altele trăim dragostea cu adevărat, în altele suferim, iar în altele încercăm să fim adulţi responsabili. Dar ce s-ar întâmpla dacă rând pe rând aceste perioade din viaţa noastră formate din amintiri ar dispărea parcă tăiate de lama unui bisturiu. Am trece proabil brusc de la o stare de spirit la alta, am trăi momente din trecut care deja s-au consumat, ne-am trezi brusc înconjuraţi de străini care de fapt sunt cunostinţele noastre cele mai apropiate sau, mai rău, am căuta persoane dragi care probabil deja au dispărut. Să-ţi pierzi amintirile de la o clipă la alta este probabil lucrul cel mai greu de suportat. O boală necruţătoare ca Alzheimer pentru o persoană tânără este un blestem, o pedeapsă ce nu-şi face efectul doar asupra celui ce deţine această povară ci afectează pe cei din jur provocând suferinţă.

A moment to remeber prezintă povestea unei tinere, Su Jin care se îndrăgosteşte de Cheol Su, un tânăr inginer în construcţii foarte atipic. Destinul îi aduce împreună în contextul în care primul contact dintre cei doi ţine de natura comicului. Aiurită şi cu capul în nori, Su Jin cumpără o doză de Cola de la un magazin, şterge gura recipientului, plăteşte, dar uită să ia sucul. Dându-şi seama că a uitat doza, se reîntoarce dar la intrare dă peste Cheol care avea o doză de Cola în mână. Crezând că este sucul ei, aceasta fără să zică nimic, desface doza din mâna lui Cheol şi o bea chiar în faţa lui.

Momentul respectiv va fi extrem de important pentru că reluarea lui spre finalul filmului va aduce lacrimi în colţul oricărui ochi feminin. Povestea de dragoste dintre cei doi începe din momentul în care Su află că persoana pe care o cunoscuse în uşa unui magazin lucrează la firma tatălui ei. Din acest moment relaţia dintre cei doi evoluează iar regizorul insită mult asupra personalităţii fiecăruia şi evoluţia lor. Totul pare minunat până când, la un moment dat, Su îşi dă seama că este prea aiurita şi se decide să consulte un medic. Rezultatul analizelor este sfâşietor aceasta suferind de o formă gravă de Alzheimer care îi mai perimte să trăiască normal doar câteva lui. Povestea veselă de dragoste a doi tineri ce aveau viitorul în faţă se schimbă brusc, tristeţea, lacrimile şi boala intervenind între cei doi.

Deşi trist, finalul te face să zâmbeşti şi să realizezi că orice moment din viaţă petrecut cu persoana iubită trebuie apreciat ca şi cum nu ar mai fi altul la fel. Filmul este deosebit iar tristeţea şi zâmbetele pe care le produce sunt reale chiar şi pentru cei care nu sunt devoratori de filme romantice.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *