A la folie…pas du tout

À la folie… pas du tout/ He loves me, he loves me not
D: Audrey Tatou, Samuel Le Bihan
R: Laetitia Colombani
Release: 27 martie 2002
Durată: 1 h 32 min.
Gen: Dramă, Romance

Iubirea e un sentiment ciudat care te poate face să te simţi ca în al noulea cer, care te poate ridica atunci când te simţi prăbuşit într-un abis, dar totodată e un sentiment care te poate distruge încet dar sigur. A la folie pas du tout e un film excelent construit, în care orice detaliu aparent nesemnificativ contează şi care ne prezintă o parte mai întunecată a acestui sentiment. Interesant este faptul că la început eşti tentat să crezi că totul se reduce la o obsesie nevinovată, care treptat devine periculoasă, dar în esenţă lucrurile sunt un pic mai complicate.

În prima parte a filmului facem cunoştinţă cu o tânără domnişoară artistă care se laudă  prietenilor cu relaţia pe care o are cu un doctor căsătorit. Din primele minute ale filmului începi să o compătimeşti pe săracă fiinţă, pentru că aparent întruchipează perfect rolul domnişoarei credule care cade în mrejele seducătoare ale bărbatului puternic care doar se foloseşte de ea pentru a completa golurile din căsnicie. Entuziasmul şi stările de fericire se transformă rapid în dezamăgire pentru că medicul cu soţia însărcinată o abandonează mai de fiecare dată. Pasul spre depresie este făcut iar Angélique se transformă într-o epavă, o fiinţă care nu mai gândeşte raţional şi care a devenit un pericol atât pentru ea cât şi pentru cei din jur.

Partea a doua a filmului ni-l arată pe doctorul cardiolog în intimitatea vieţii personale precum şi la locul de muncă. Din acest moment spectatorul va fi impresionat plăcut pentru că tot ceea ce i s-a prezentat în prima parte a filmului este redimensionat prin alţi ochi, prin ochii unei realităţi simple care transformă sentimentele şi realţia lui Angélique într-o obsesie bolnavă care îi pune viaţa în primejdie atât doctorului cât şi soţiei sale.

Interpretarea oferită de Audrey Tatou merită aprecieri deoarece a reuşit foarte bine să ascundă nebunia sub un chip zâmbitor cu ochi nevinovaţi.

Fie că vi se pare exagerat sau nu, A la folie pas du tout e un film care te face să te gândeşti de două ori înainte de a face un gest simplu şi frumos. E un film despre obsesie, nebunie şi despre partea negativă a iubirii.

Film recomandat de Bogdan.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  1. Cealaltă Ancuţă
    | Reply
  2. Bogdan
    | Reply
  3. Bogdan
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *