A Guide to Recognizing Your Saints

A Guide to Recognizing Your Saints
D: Robert Downey, Rosario Dawson, Shia LaBeouf, Chazz Palminteri, Channing Tatum
R: Dito Montiel
Theatrical Release:Sep 29, 2006
Box Office: $420,603
Durată: 1 h 38 min
Gen: Dramă
Dito Montiel este cel care stă în spatele camerelor, este cel care a adaptat propria carte, este cel care a trăit o simplă dar adevărată poveste din Queens. Cu o distribuţie ce îi are în rolurile principale pe Shia Labeouf, Channin Tatum,Chazz Palminteri şi Robert Downey Jr., filmul ne arată fără exagerări ce înseamnă prietenia, ce înseamnă familia, dragostea de tată într-un cartier care poate învinge pe orice încearcă să schimbe ceva. Dito, interpretat extraordinar de tânărul Shia LaBeouf este un adolescent ce îşi petrece timpul alături cei trei prieteni ai săi Nerf, Guiseppe şi Antonio. Fete, distracţie, încercări de a face rost de nişte bani sunt simplele plăceri ale vieţii dar într-un cartier violent rivalitatea apare rapid şi fără motive iar în acele momente singurii pe care te poţi baza sunt prientenii. Pe lîngă problemele din cartier cei trei prieteni mai au şi probleme personale care îi apăsă mult mai mult. Antonio, fire mai puternică este bătut zilnic de tatăl său şi de accea se apopie de tatăl lui Dito. Guiseppe fratele său se simte mereu ignorat de fratele său iar Dito se depărtează de cel care ar trebui să-l ghideze în viaţă pentru că nu îl înţelege. Sătul să fie bătul Dito se aporpie de un coleg de şcoală Mike pentru că acesta îi oferă ideea evadări din acest iad şi şansa unui nou început în California.

Sub razele fierbinţi ale soareleui totul se complică rapid iar lumea lor începe să se prăbuşească. Guiseppe moare într-un accident stupid, Dito este bătut cu violenţă de rivali iar Antoio se răzbună dar comite crimă. Mike este ucis pe acelaşi principiu. În loc să asculte de tatăl său Dito se ceartă cu acestă şi pleacă în California pentru a şterge cu buretele tot trecutul. Dar trecutul îl urmăreşte ca un scai iar momentul reîntoarcerii acasă îi arată doar cât de gol îi era sufletul după ce i-a abandonat pe toţi.

A Guide to Recognizing Your Saints este o lecţie despre viaţă, despre prietenie şi despre realţiile de familie într-un mediu în care lipsurile sunt ceva firesc. Un film în care dialogurile sunt adevărate sfaturi pentru orice, în care caracterele, trăirile şi evoluţia lor sunt mai importante decât ceea ce se întâmplă sau s-a întâmplat. Fiecare actor din distribuţie, chiar dacă a apărut mai mult sau mai puţin ( Eric Roberts şi Rosario Dawson) şi-a lăsat amprenta contribuind astfel la un film ce merită văzut şi apreciat de toată lumea.

Notă: 9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *