A Christmas Carol

A Christmas Carol
D: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth
R: Robert Zemeckis
In Theaters: Nov 6, 2009
US Box Office :$137,8 M
Durată: 1 hr. 36 min.
Gen: Animaţie

Nemuritoarea poveste a lui C.Dickens a benefciat de atâtea adaptări încât esenţa ei s-a pierdut pe parcurs. Ajunsă în 2009 pe mâna lui Robert Zemeckis, opera lui Dickens a fost transpusă într-un desen animat extrem de bine realizat care a avut parte de un succes bunicel mai ales că milioanele de omuleţi şi-au târât părinţi la cinematograf. Cu încasări de peste 137 milioane de dolari, A Christmas Carol te încântă în primul rând prin interpretatrea fără reproş oferită de Jim Carrey (care interpretează excelent mai multe personaje) şi mai ales printr-o tehnică impecabilă (nimic nu este lăsat la voia întâmplării, orice detaliu contează) care îţi va da impresia deseori că urmăreşi un film nu un desen animat realizat de cei de la Disney.

Povestea cred că o ştiţi cu toţii aşa ca am să vă spun pe scurt că firul epic îl are în centrul atenţiei pe Ebenezer Scrooge, un bătrânel zgârcit care urăşte Crăciunul şi mai ales actele de caritate. Pentru că sufletul îi este negru, Scrooge va fi vizitat la 7 ani de la moartea partenerului de afaceri de a fantoma acestuia. Acesta îi va spune lui Scrooge că va fi vizitat de trei fantome, Fantoma Crăciunului trecut, a Crăciunului prezent şi cea a Crăciunului viitor, care îi vor arăta cum a fost viaţa lui, cum este şi cum va fi în caz că acesta nu va decide să se schimbe.

Călatoria fantastică prin trecut, prezent şi viitor oferită de J. Carrey şi Robert Zemeckis este destul de reuşită iar faptul că regizorul a optat pentru versiunea animată se datorează în primul rând nevoii de a a duce ceva nou unei poveşti care beneficiază de o adaptare aproape an de an. Din păcate unii copii vor fi speriaţi de acest film pentru că unele scene sunt destul de terifiante. Cu toate acestea povestea lui Scrooge plină de coloristică şi efecte vizuale reuşite va anima şi anul acesta sărbătoarea Crăciunului.

Notă:8.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
A Christmas Carol, 9.0 out of 10 based on 1 rating
3 Comments
  1. Cristian
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *