30 minutes or less

30 minutes or less
D: Jesse Eisenberg, Danny McBride
R: Ruben Fleischer
Release: 12 august 2011
US Box Office: $37,1 M
Durată: 1 h 23 min.
Gen: Comedie

După rolul excelent din The Social Network îmi doream să-l văd pe Jesse Eisenberg din nou într-o comedie (pentru necunoscători actorul s-a remarcat în Zombieland) pentru a observa cât de complet este acest tânăr actor. Roluri bazate pe dialog sunt perfecte pentru acest actor, deoarece cu ajutorul dicţiei, Eissenberg convinge chiar şi atunci când altceva nu o face. Din generaţia lui, Jesse  este cel mai talentat actor şi nu cred că va trece mult timp până la obţinerea unui mare premiu.

În 30 minutes or less (titlu inspirat după motto-ul pizzeriei la care acesta lucrează) Jesse îl interpretează pe Nick, un tânăr deştept dar imatur care s-a mulţumit cu o slujbă de student (pizza delivery boy). Mereu pe fugă datorită slujbei, Nick rămâne ancorat în adolescenţa trecută şi nu poate să-i mărturisească unei prietene cât de mult o iubeşte. În relaţia cu cel mai bun prieten al său, la fel de imatur ca şi el, Nick se comportă ca un copil.  În acelaşi oraş liniştit pe lângă Nick şi Chet mai există doi bărbaţi la fel de imaturi, numai cu un grad de idioţenie mai ridicat şi mai periculoşi. Cei doi sunt Dwayne şi Travis, doi pierde vară care îl răpesc într-o seară pe Nick pentru a-i ataşa o bombă de piept. Planul lor nu e prost, – răpesc un străin, îi ataşează o bombă şi îl pun să jefuiască o bancă pentru a obţine nişte bani – dar complicaţiile (posibilii bani urmează să-i folosească pentru un asasin  angajat pentru eliminarea unui tată distant şi superior) deşi amintesc de Fargo nu sunt la fel de bine gândite.

Pentru că este o comedie – regizorul Ruben fiind responsabil şi pentru Zombieland, violenţa are umor şi nu este cauzatoare de drame. Personajele menite să sfârşească violent, părăsesc lumea cu zâmbetul pe buze. Drama morţii nu are pe cine să afecteze pentru că odată ieşit din tablou, aceştia nu mai sunt menționați. Mai mult de atât nici povestea personajelor principale nu este finalizată, efectele faptelor devenind un mister nedesluşit. Mediul de desfăşurare a acestei poveşti e aproape lipsit de importanţă, iar autorităţile au un rol total lipsit de importanţă.


Jocul actoricesc străluceşte prin umorul inteligent impus de Eissenberg. Alături de el Danny McBride e cealaltă vedetă a filmului. Din păcate acest actor se identifică cu vulgaritatea, așa că umorul promovat de el nu e deloc convingător.

30 minutes or less e o comedie deranjantă prin vulgaritatea lui McBride, dar suportabilă prin jocul lui Eissenberg mai ales în prima parte (aici are şi o replică plină de umor despre Facebook). Scenariul are la bază o poveste adevărată (la partea cu bomba şi cu jefuitul băncii), dar în rest totul s-a redus la câteva zâmbete. Dacă firul epic nu era prea haotic şi dacă interacțiunea dintre actori era mai convingătoare, 30 minutes or less putea fi o experiență mai plăcută.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
30 minutes or less, 10.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *