3-10 to Yuma

3-10 to Yuma
Starring: Russell Crowe, Christian Bale, Peter Fonda, Gretchen Mol
Director: James Mangold
Theatrical Release:Sep 7, 2007
Box Office: $53,574,088
Durată: 2 h 2 min
Genre: Western

Într-o lume în care arma este obiectul care decide cine trăieşte şi cine nu, cine e bun şi cine e rău, cine merită respect şi cine nu, o bandă de hoţi condusă de Ben Wade (Russel Crowe) terorizează prin jafuri orice orăşel din sudul Americii. Dar cum adrenalina şi banii nu sunt totul, Ben se decide după un jaf să se bucure de câteva clipe de normalitate alături de o femeie. Capturarea lui în aceste condiţii este uşoară mai ales că acesta, cu o nepăsare neobişnuită, nu a opus nici o rezistenţă. În aceste condiţii calmul unui om capturat care se îndreaptă spre culoarul morţii ar trebui să te sperie. Dar acest calm este calculat pentru că Ben este conştient de forţa camarazilor care nu-l vor lăsa niciodată să ajungă la trenul care urma să-l transporte la cea mai securizată închisoare.

Fără frică de nimic, dar respectos şi inteligent Ben ajunge să-şi cunoscă adevăratul alter ego în acestă călătorie. Acestă este un fost soldat pe nume Dan Evans (Christian Bale), devenit fermier, care are face orice slujbă legală pentru a-şi salva ferma şi familia. În drumul lor spre Yuma cei doi ajung să se cunoscă iar Ben va ajunge să realizeze că şi oamenii simpli sunt în stare de acte eroice pentru binele celor dragi. Respectul pe care Ben ajunge să-l poarte pentru Dan este uriaş astfel că la final ajunge chiar să-şi împuşte camarazii pentru a vedea în ochii unui simplu om că a reuşit ceva măreţ.

3-1o to Yuma este un western clasic, deosibit care pune accentul pe personaje, pe complexitatea lor, pe evoluţia lor în raport cu acţiunea. Interpretarea celor doi actori principali este şi ea deosebită astfel că la final acestui remake nici nu vei realiza cât de repede a trecut timpul.

Notă 8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *