21 Jump Street

21 Jump Street
D: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson
R: Phil Lord, Chris Miller
Release: 16 martie 2012
US Box Office: $  137,6 M
Durată: 1 h 49 min
Gen: Comedie, Actiune

N-am văzut serialul de la sfârșitul anilor 80 şi nu mă aşteptam ca acest film să mă încânte. Mai mult nu mă aşteptam să mă facă să râd şi totuşi acest lucru s-a întâmplat. Am zâmbit, am râs, m-am simţit bine de la început până la final alături de Channing Tatum şi de Jonah Hill, doi poliţişti debutanţi distribuiţi într-o misiune sub acoperire.

Cu ocazia acestei misiuni cei doi se reîntorc sub acoperire în liceu, redevin adolescenţi pentru a depista cum se distribuie un nou drog şi cine este în spatele acestei afaceri. Atât Schmidt (Jonah Hill) cât şi Jenko (Channing Tatum) se raportează diferit la memoriile liceului cât şi la revenire. Daca Jenko aşteaptă cu nerăbdare reîntoarcerea pentru că în liceu a fost extrem de popular, Schmidt nu aşteaptă revenirea în acest mic infern. Pentru el liceu a fost un coşmar şi revenirea este un chin. Surpriza e uriaşă pentru că lumea s-a întors cu fundul în sus fără nici un fel de magie. Cei care erau populari devin nişte anonimi, nişte ciudaţi ostracizaţi în timp ce adolescenții care au fost cândva tocilari sunt acum vedete. Aceştia se folosesc de cunoştinţe pentru a deveni populari, in timp ce bătaia şi frumuseţea au dispărut ca şi criterii de asociere. Evident că tocilarul a rămas la fel şi ideea schimbului poate fi criticată, filmul insistând mai degrabă pe o inadaptabilitate temporală. Fiecărui individ îi corespunde o perioadă din timp când poate deveni popular, când inhibiţiile dispar şi prietenii se găsesc oriunde te-ai uita. Dacă pentru Jenko perioada a venit exact când trebuia, pentru Schmidt perioada este acum. El trăieşte ceea ce n-a experimentat în liceu şi acest lucru îl face să uite de misiune şi de viaţa sa reală.

Umorul este prezent adesea şi responsabil pentru acest lucru e Jonah Hill, un actor care ştie cum să ne facă să zâmbim şi care poate să facă şi altceva (vezi Moneyball). Channing Tatum nu are același tip de umor, dar şi el m-a făcut să zâmbesc prin combinația de prostie adolescentină cu iscusinţa unui individ dornic să se afirme ca poliţist.

21 Jump Street e un fel de Freaky Friday, o comedie în care multe lucruri sunt pe dos şi din fericire acestea te distreaza. Idioțenia personajelor te ţine în faţa ecranului chiar există momente în care prostia dă în clocot. Dacă acest exces de prostie se putea evita filmul devenea în mod cert o experiență mult mai plăcută.

Notă:7/10

Trailer 21 jump street

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *