10 săbii frumoase culese din filme

Trebuie să vă spun de la început că acest “top” nu conţine filme asiatice pentru că locuitorii acestui continent iubesc extrem de mult sabia iar filmele cu acest obiect sunt atât de multe încât mi-ar fi aproape imposibil să le selctez. Selectia s-a realizat dupa eleganta si frumusetea sabiilor.

Conan

Sabia lui Conan Barbarul are iz de mistic, pare desprinsă dintr-o lume de poveste în care mânuitorul ei trebuie să salveze lumea, regatul şi chiar o prinţesă. E un paloş în adevăratul sens al cuvântului, o armă care se potriveşte cu mărimea mânuitorului (Conan – Arnold Schwarzenegger). Ca să ne dăm seama de importanţa ei trebuie să ştiţi că fostul guvernator o avea afişată prin biroul său.

Gladiator
Sabia lui Maximus este o sabie specifică romanilor. O sabie de mici dimensiuni care poate fi extrem de uşor mânuită şi care a ajutat la dezvoltarea unui imperiu uriaş.

Blade
Sabia vânătorului de vampiri este o sabie extrem de interesantă. Este o sabie din argint pentru că arde carnea vampirilor atunci când taie. Pentru că este o sabie persoanalizată, mânerul ei are un sistem de protecţie care permite mânuirea în siguranţă doar celui care ştie cum să-l dezactiveze.

Highlander
Sabia lui Connor Macleod este o sabie de tip katana, cunoscută şi sub numele de sabie tip samurai. Pe parcursul celor 4 filme în care apare Connor Mcleod ca şi personaj, sabia acestuia decapitează o serie de nemuritori. Începând cu anii mijlocul anilor 80 menuritorii cu săbiile lor au făcut audienţă atât în sălile de cinematograf cât şi pe micile ecrane.

The Last Samurai
Săbiile din acest film ies în evidenţă nu prin frumuseţea lor, prin precizie sau eleganţă ci prin personajele care le mânuiesc. Pentru samurai sabia este arma cea mai de preţ. Fără ea nu pleacă nicăieri, iar deposedarea de acest obiect este o adevărată insultă. Mi-au plăcut confruntările din acest film şi totodată apusul unei generaţii de războinici care care şi-au clădit un renume prin onoare, corectitudine, curaj şi iscusinţă în mânuirea acestei arme.

Bravehart

Sabia lui William Wallace este cea care a ajutat la obţinerea independenţei Scoţiei. Este sabia unui lider care şi-a condus poporul spre libertate atunci când abuzurile englezilor nu au mai putut fi suportate. Este sabia care a apăsat greu pe conştiinţa celor care l-au trădat şi totodată sabia care îi determină pe scoţieni să continue lupta chiar şi atunci când Wallace nu mai este.

Star wars
Sabia Jedi, sau lightsaber a apărut prima dată în 1977. Acest tip de sabie are „tăişul retractabil”, colorat în diverse nuanţe şi poate fi purtată de cavalerii Jedi sau de oponeţii lor, clasa sith (ce să mai zic, e un fel de simbol al superiorităţii sociale). Nu ştiu să vă spun exact câte tipuri de astfel de săbii au fost folosite în film, dar eu am observat două: o sabie jedi simplă cu o singură „lamă” si o sabie dublă cu în mîner pe mijloc. Zgomotul pe care îl produce precum şi efectele vizuale ale scenelor de luptă mă fac să cred că filmele Jedi sunt pe placul oricărui iubitor de lupte cu arme albe.

King Arthur

Excalibur este poate una dintre cele mai cunoscute săbii. Conform legendei excalibur este sabia pe care Arthur a scos-o dintr-o stâncă pentru a pune bazele unui regat în care toţi cei ce conduceau erau egali.

Lord of the rings
Pe lângă inelul puterii, în trilogia Stăpânul inelelor un rol important este atribuit săbii Narsil, sabia care a tăiat inelul de pe mâna lui Sauron. Deşi în prima parte este doar o relicvă formată din mai multe fragmente de metal, spre finalul trilogiei, Narsil va fi reconstruită pentru a ajunge în mâinile adevăratului rege.

 


 

 

Kill Bill

Pasiunea lui Tarantino pentru arme cu tăiş e uşor de observat încă din filmul Pulp Fiction (când Bruce willis alege în detrmentul altor arme o sabie pentru a-i pedepsi pe cei care l-au răpit). În 2003 Tarantino lansa filmul Kill Bill, în care persoanjul interpretat de Uma Thurman taie tot ce-i iese în cale cu o sabie din oţel japonez făcut de masestru Hanzo Hattori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
10 săbii frumoase culese din filme, 7.3 out of 10 based on 3 ratings
8 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 1. mitel alin
  | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *