10 items of less

10 items or less
D: Morgan Freeman, Paz Vega
R: Brad Silberling
In Theaters: Dec 1, 2006
Durată: 1h. 21 min.
Gen: Dramă, Comedie

Când trăieşti într-o lume în care totul îţi este servit pe tavă este foarte greu să conştientizezi cum arată o zi obişnuită din viaţa unui om care se trezeşte dis-de-dimineaţă pentru a merge la un serviciu unde este subapreciat, prost plătit şi mai ales exploatat dacă cumva cineva observă că se descurcă cât de cât. Pentru toţi cei care trăiesc în turnuri de fildeş, lumea de la poalele muntelui este diferită, inaccesibilă, ciudată şi poate mult mai simplă decât s-ar fi aşteptat ei. În această lume mărginaşă rutina oamenilor obişnuiţi te poate impresiona plăcut şi te poate ajută să descoperi lucruri despre care nu ştiai. Prietenia adevărată, şansa unui mic succes personal, micile magazine de reduceri sau supermarketurile care îţi oferă totul la un preţ avantajos, sunt lucruri simple care te ajută să te redescoperi şi să apreciezi simplitatea vieţii din nou.

Într-o astfel de lume şi pentru o perioadă temporală scurtă se trezeşte şi Morgan Freeman, un actor care după o perioadă dificilă (profesional) trebuie să se documenteze pentru un rol simplu. Teleportat parcă într-un purgatoriu liniştit, dar total diferit faţă de lumea sa, acesta o cunoaşte, într-un mic supermarket, pe Scarlett (Paz Vega) o casieriţă specială care îşi face treaba extrem de bine. Surpins de lumea în care se găseşte, Morgan realizează că nu ştie cum să ajungă acasă şi nici nu are cum să-şi sune familia pentru că nu-şi cunoaşte propriul număr de telefon (un pic de exagerare, dar totuşi acest lucru ne ilustrează câteva trăsături ale lumii sale). Captivat de personalitatea şi frumuseţea casieriţei acesta trăieşte întreaga zi pe lângă ea, învăţând din nou simplele plăceri ale vieţii. În acestă experienţă de o zi fiecare învaţă lucruri simple, lucruri care îi ajută să privescă lumea altfel, lucruri care îi face să zâmbească cum nu au mai făcut-o de mult.

10 Items or less, e un film despre viaţă, despre simplele plăceri pe care un supermarket şi un fast food pot să ţi le ofere, despre prietenul pe care îl poţi găsi în cineva care ţi-a fost complet străin şi mai ales despre lucrurile care merită amintite, iubite sau uitate. Un film simplu, scurt, plăcut, cu o interpretare execelentă, mai ales că Morgan Freeman se mulează pefect pe tipologia personajului creat pentru acest film – un actor fără glorie, prins într-o lume pe care nu o cunoaşte dar de care este fascinat.

Nota:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *