10 filme pentru Crăciun

10 filme pentru Crăciun

Prima recomandarea este It’s a Wonderful life, film lansat la sfârşitul anului 1946 şi care este unul dintre cele mai vizionate filme în această perioadă. Cu james Stewart în rolul principal, It’s a wonderful life spune povestea lui George Bailey, un tip care salvat de un înger tocmai când era pe punctul de a se sinucide. Ca să-l convingă îngerul îi arată cu ar fi viaţa dacă el n-ar fi existat niciodată. Filmul este absolut minunat şi subiectul va fi preluat şi de alte filme. Trebuie vizionat!

10 filme pentru Craciun

A doua recomandare e puţin mai copilăroasă, dar nouă celor de la FilmSinopsis şi Looktv  ne place la nebunie. Am copilărit cu Home Alone şi de aceea ne face plăcere să-l revedem aproape la fiecare Crăciun. Despre film nu trebuie să vă spun multe deoarece mai toată lumea l-a văzut. Dacă totuşi nu l-aţi văzut vă recomand să pune-ţi mâna pe un DVD şi să-l urmăriţi pentru că o să râdeţi copios la o comedie despre un puşti lasat singur acasa de Crăciun care se ia la trântă cu nişte hoţi un pic cam idioţi. Filmul îi are în distribuţie pe Macaulay Culkin, Joe Pesci.

10 filme pentru Crăciun

Pentru cei romantici recomand Love Actually, un film de-a dreptul înduioşător. Distribuţia face tot filmul pentru că în rolurile principale îi regăsim pe Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Bill Nighy, Laura Linney, Alan Rickman, Billy Bob Thorton, Rowan Atkinson.

A patra recomandare îl aduce pe Moş Crăciun pe micile ecrane. Este vorba de Miracle on 34th street, un film care e prezintă povestea unui bătrânel amabil care seamănă la înfăţişare cu Moş Crăciun. Datorită acestei asemănări acesta ajunge să lucreze în magazinul de pe strada 34 pe postul sezonier de Moş Crăciun. Bătrânelul simpatic face o treabă foarte bună iar acest lucru atrage atenţia managerului, cu care devine prieten, dar şi a concurenţei care va încerca să-l descrediteze mai ales după ce acesta susţine că el este adevăratul Moş Crăciun. Un film interesant, un film pentru întreaga familie.

Pentru copii am pregătit o întâlnire cu Grinch, căpcăul care a furat Crăciunul. How The Grinch Stole Christmas are la baza povestea lui Dr. Seuss şi îl are în rolul principal pe Jim Carrey. Filmul spune poveste lui Grinch o creatură ciudată care urăşte Crăciune şi pe toţi cei care-l sărăbătoresc. El locuieşte retras şi încearcă în fiecare an să le strice sărbaătoarea locuitorilor din Whoville. De data acesta ceva se schimbă pentru că Grinch cel rău dă nas în nas cu Cindy Lou, o fetiţă simpatică care are de gând să-l cconvigă să participe la sărbătoare.

Family Man e filmul care se aseamnă cu It’s a wonderful life. Şi aici personajul interpretat de Nicolas Cage va vedea cum arata viaţa dacă el n-ar fi devenit un avaocat de succes ci un simplu familist. Povestea e simpatică şi Nicolas Cage face un rol decent. Merită vizionat pentru atmosferă!

A Christmas Carol e o altă poveste nemuritoare care trebuie vizionată în acestă perioadă. Filmele – pentru că sunt mai multe, au la bază povestea lui C. Dickens şi pentru aceste sărbători am ales versiunea animată a lui Robert Zemeckis din 2009. Povestea e aceeaşi, dar vizual filmul e de-a dreptul încântător.

Pentru copii mai am o recomandare. Este vorba de Santa Claus, filmul cu Tim Allen în rolul principal. E o poveste drăguţă, plină de umor care-i va face pe cei mici să creadă din nou în Moş Crăciun.

The Nightmare Before Christmas este o animaţie pentru toate vârstele. Efectele vizuale, coloana sonoră şi povestea chiar dacă sunt originale pot fi recunoscute de la o poştă ca fiind marca Tim Burton. Un film care combină perfect frumuseţea Crăciunului cu frica  şi monştri Halloween-ului.

Încheiem topul cu unu dintre cele mai bune filme despre Moş Crăiun. Este vorba de Rare Exports: A Christmas Tale, un film cu umor, un film cu momente terifiante, o legendă despre cel mai iubit personaj în rândul copiilor. Pe lângă partea de mitologie, filmul finlandez mai atrage atenţia asupra traiului dificil dintr-o astfel de zonă. Finalul vine să completeze legenda cu explicaţia moşilor din întreaga lume, iar tonul ales este motivat de dorinţa de a nu-i dezamăgii pe cei care încă mai cred în Moş Crăciun.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *